În luna ianuarie, prin Ordin de prefect, firmele de catering care livrează mâncare mai multor unități de învățământ ce încadrează copii antepreşcolari și şcolari au fost verificate.
În urma controalelor, DSVSA şi DSP au dat amenzi totale de aproximativ 45.000 lei pentru deficiențele constatate, stabilind – totodată – măsuri şi termene de remediere clare în sarcina respectivelor firme.
Astăzi, a fost transmis Raportul de control către Inspectoratul Şcolar Județean Bacău, care va trebui să urmărească modul în care sunt respectate obligațiile stipulate de lege în derularea contractelor de furnizare a hranei, pe care unitățile şcolare le-au încheiat cu firmele de catering.
„Am spus că nu ne jucăm cu sănătatea copiilor şi solicit instituțiilor cu atribuții să-şi crească nivelul de vigilență pe acest subiect, astfel încât să nu mai avem cazuri de felul celui semnalat, în ianuarie, de mai mulți părinți la Hemeiuş. În jur de 6.000 de copii urmează ciclul antepreşcolar şi preşcolar în unități de învățământ în județul Bacău şi trebuie să ne asigurăm că beneficiază de cele mai bune condiții posibile, mai ales în privința calității & conformității hranei primite. Iar acest lucru trebuie să-l priceapă toți, începând cu directorii din conducerile şcolilor şi ale instituțiilor deconcentrate şi terminând cu administratorii firmelor de catering! P.S. Fac precizarea că, potrivit dispozițiilor şi atribuțiilor de serviciu, DSVSA & DSP au efectuat mai multe contoale, în preambulul noului an şcolar 2023/24, la bucătăriile unităților de învățământ care produc hrană în regim propriu, iar concluziile acestor verificări le puteți lectura într-una din imaginile de mai jos.” – Lucian Bogdănel, prefectul județului Bacău