O serie de proiecte de hotărâre au trecut ieri seară de „ochiul vigilent” al aleșilor locali focșăneni, în cadrul ședinței ordinare a lunii februarie convocate de primarul Cristi Valentin Misăilă. Este vorba despre investiții, alocări de sume pentru diverse proiecte, precum și alte probleme de interes general, inclusiv bugetele SC Administrația Piețelor Focșani, a SC Transport Public și, firește, bugetul municipiului. Ca o concluzie generală, nu au lipsit dezbaterile, însă în marea majoritate discuțiile au fost civilizate, iar după toate întrebările și explicațiile, proiectele au primit „undă verde”.
Un exemplu a fost chiar la primele dintre cele 41 de proiecte propuse inițial pe ordinea de zi, în momentul în care se discuta despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un sistem de supraveghere video la un atelier mecanizare al Direcției de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) Focșani. Aici, consilierul Costel Bîrsan s-a arătat „intrigat un pic” de valoarea sumei propuse, însă a admis că un astfel de sistem de supraveghere este necesar. De altfel, primarul Misăilă a explicat că „au fost făcute verificări ale poliției la toate instituțiile subordonate primăriei și există o prevedere legală (…).
Există obligativitate legală de a asigura sisteme de supraveghere video. (…) S-au făcut studii de evaluare a riscurilor și a rezultat obligativitatea dotării cu aceste sisteme. Pază umană nu știu dacă avem în afara orelor de program”.
Ulterior, și directorul DDSP Focșani, Ion Viorel Dănilă, a arătat că instituția nu a avut de ales, ci s-a impus această măsură, inclusiv „la parcări”.Chiar și așa, nu a lipsit o opinie vehementă din partea lui Victor Dumitru, care a decretat că, dacă DDSP Focșani are deja oameni care să vegheze asupra bunului mers al lucrurilor, nu este nevoie și de un sistem de supraveghere.
Însă, în ciuda celor exprimate de colegul său de partid, Bîrsan a subliniat că „este absolut necesar acest sistem video”: „Factorul uman nu este atât de bine pus la punct, cu «ochii soacrei» – să îi aibă și la ceafă. Și atunci, pentru orice calamitate, orice accident care se poate întâmpla în respectivul perimetru – că e noapte, că e zi, e o probă de care se poate folosi oricine, în special organele abilitate, pentru cercetări, fie ITM – în cazul unui accident de muncă, fie poliția în cazul unor accidente sau a altor evenimente”, a arătat Bîrsan. Una peste alta, proiectul a fost aprobat așa cum fusese propus de primar, mai ales că fuseseră și câteva explicații.
Cu răbdarea… treci și marea
Discuțiile au urmat la un alt proiect, vizavi de modul în care se desfășoară traficul în municipiu…
https://voceamoldovei.ro/adjud-continua-proiectele-de-reabilitare-termica-a-blocurilor/