S-au semnat contractele de executie ale Spitalelor Regionale Iasi si Cluj

s-au-semnat-contractele-de-executie-ale-spitalelor-regionale-iasi-si-cluj
Distribuie stire

S-au semnat contractele de executie ale Spitalelor Regionale Iasi si Cluj. Contractele de execuție pentru construcția spitalelor regionale de urgență din Iași și Cluj, au fost semnate astăzi, la Palatul Victoria.

S-au semnat contractele de executie ale Spitalelor Regionale Iasi si Cluj

Primul pachet de lucrări la Spitalul Regional Iasi a fost câștigat de un constructor român și va include organizarea de șantier, excavarea grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces. Valoarea licitată este de 26 milioane de lei fără TVA.

Spitalul Regional de Urgență din Iași va reprezenta un punct de referință în domeniul medical, urmând să aibă o capacitate de 850 de paturi și 20 de săli de operație. Acesta va deveni principalul furnizor de servicii medicale de nivel terțiar în regiunea de Nord – Est a țării, concentrându-se pe îngrijirea pacienților critici și pe cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt.

Marcel Ciolacu – Premier Guvernul Romaniei: „Parca am o jena de a mai vorbi inca o data de spitalele regionale. De 15 ani, toti politicienii din Romania, toti ministrii sanatatii au vorbit si au pus in oferta electorala cele 3 spitale regionale, respectiv Spitalul Regional de la Iasi, Spitalul Regional Cluj si Spitalul Regional Craiova. Cand vad si reprezentantii constructorilor parca este un moment ireal”.

Investitia in cele doua Spitale Regionale de la Iasi si Cluj ajunge la 1,4 miliarde de euro.

„Vorbim la cele doua spitale de o investitie de aproape 7 miliarde de lei, aproximativ 1,5 miliarde de euro, bani prinsi din PNRR. In schimb, cunoasteti la fel de bine ca si mine, ca termenul de executie este scurt. Avem termen de implementare pana in 2026„, a completat Marcel Ciolacu.

Conceptul organizatoric al Spitalului Regional Iasi se va baza pe gruparea pe specialități medicale strâns legate, formând „Centre” multidisciplinare structurate, cum ar fi: Centrul Multidisciplinar pentru Cap și Gât, Centrul Multidisciplinar Toracic, Centrul Multidisciplinar Abdominal, Centrul Multidisciplinar pentru Articulații, Coloană Vertebrală și Traumă, Centrul Multidisciplinar de Medicină Internă și Centrul Multidisciplinar Mama și Copilul.

Alexandru Rafila – Ministrul Sanatatii: „Cred ca mesajul pe care trebuie sa-l dam cu totii, de data aceasta este unul adevarat nu este unul demagogic. România construiește spitale, fie că sunt spitale regionale sau finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență. La sfarsitul anului 2021, cand am venit la Minsiterul Sanatatii toate cele trei proiecte aveau doar studii de fezabilitate si nu aveau efectuate studiile tehnice. Proiectele tehnice au durat un an de zile, au fost foarte complexe, necesita foarte multe autorizatii„.

Spitalul Regional de Urgență Iași va avea o suprafață construită totală de 202.000 mp, distribuită pe 9 niveluri (2 subsoluri, parter, 5 etaje și etaj tehnic), pe o suprafață de teren de 120.000 mp.

 » Citeste mai departe

https://voceamoldovei.ro/deputatii-din-forta-dreptei-si-usr-au-depus-motiune-impotriva-ministrului-finantelor-marcel-bolos/

Distribuie stire

Stiri recomandate