Potrivit Ministerului Educatiei, acesta a centralizat rezultatele la simularea probelor scrise din cadrul examenului national de Bacalaureat 2024, sustinuta in perioada 4 – 7 martie 2024, la nivel national, de elevii claselor a XII-a si a XIII-a seral/frecventa redusa. Datele din aplicatie arata ca rata de promovare este cuprinsa intre 60,16% la Limba romana si 84,08% la Limba materna.
La trei dintre problele de examen, peste 35% dintre elevi au obtinut note sub 5, procentul ajungand aproape la 40% la Limba romana. Simularea Bacalaureatului a fost sustinuta in perioada 4 – 7 martie, la nivel national, de elevii claselor a XII-a si a XIII-a seral/frecventa redusa. Potrivit comunicatului citat, au fost implicati in procesul de evaluare 13.897 de profesori.
In cadrul celor peste 1.320 de centre de examen (licee), scanarea si incarcarea lucrarilor pe platforma informatica au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenti. „Rezultatele inregistrate la probele scrise ale simularii examenului national de bacalaureat 2024 au fost transmise catre Inspectoratele Scolare Judetene/al Municipiului Bucuresti.
La momentul transmiterii prezentei informari, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor scolare catre fiecare unitate de invatamant sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiecarei evaluari, corespunzatoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de catre Ministerul Educatiei inspectoratelor scolare judetene/Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti pana cel tarziu marti, 19 martie 2024, urmand a fi transmise de catre inspectorate catre fiecare unitate de invatamant cel tarziu pana pe 20 martie 2024″, a mai informat Ministerul Educatiei.
Ministerul mentioneaza ca face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizata, astfel incat, incepand de anul scolar viitor, rezultatele probelor scrise ale simularilor sa fie comunicate anonimizat, prin afisare pe platforma, similar examenelor nationale. Lucrarile scrise ale elevilor care au sustinut simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat se afla in unitatile de invatamant in care elevii au sustinut probele. Profesorii care predau disciplinele la care s-au sustinut probele simularii au acces la lucrarile elevilor din clasele la care predau, precum si, incepand cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzatoare, se mai arata in comunicatul citat.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii cu elevii, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.